Sport Vlaanderen

Naast het doceren aan de Vlaamse Trainersschool (Sport Vlaanderen) werkt Eduvol ook mee aan het herschrijven van de syllabus van de initiatorcursus. Dit voor de vakken 'Introductie initiatoropleiding', 'Opleidingsvisie VVB', 'Wedstrijdbegeleiding', 'Volleybalschool' en 'Didactische oefeningen in het volleybal'.

Klik telkens op de foto links om de fotogalerij te openen.

 

Volleybalschool

Augustus 2016: Een kind dat een normaal motorisch ontwikkelingsproces doorloopt, zal logischerwijs op 7-jarige leeftijd de stap naar de volleybalschool zetten. Het concept van deze volleybalschool (niet te verwarren met de Vlaamse Topsportschool in Vilvoorde) richt zich trouwens naar kinderen tot 12 jaar.

Binnen dit deel wordt uitgebreid stilgestaan bij hoe een training nu wordt opgebouwd (algemeen gedeelte, specifiek gedeelte, spelvormen). De theorie wordt ondersteund door een hele resem voorbeelden.

 

Wedstrijdbegeleiding

April 2016: Kinderen vinden het leuk dat ze naast het volgen van boeiende trainingen ook wedstrijden kunnen spelen. Daar kunnen ze aan hun mama/papa, oma/opa, enz. tonen wat ze al allemaal hebben geleerd. Onze volleyballertjes kijken dan ook telkens reikhalzend uit naar de weekends om hun tegenstrever te bekampen.

Een goede wedstrijdbegeleiding voor deze spelertjes is hierbij superbelangrijk. Er komt immers veel meer kijken dan gewoon wat kinderen een partijtje volleybal tegen elkaar te laten spelen.

 

Introductie initiatoropleiding

Maart 2016: Het deel rond de introductie van de initiatoropleiding staat in de eerste plaats stil bij hoe de volledige opleidingsstructuur er uitziet. Er zijn immers verschillende niveaus van diploma’s die kunnen worden behaald.

Daarnaast wordt ook duiding gegeven bij wat deze initiatorcursus nu allemaal inhoudt.

Ten slotte wordt er even stilgestaan bij de niet-geringe verantwoordelijkheden die een jeugdtrainer heeft bij de begeleiding van de kinderen.

 

Opleidingsvisie VVB

Februari 2016: Elke gerespecteerde (sport)organisatie heeft een uitgewerkte visie, zodat iedereen duidelijk weet waar die organisatie voor staat en waar die voor gaat. Binnen het volleybal is dit niet anders. 

In dit vak wordt eerst toelichting gegeven bij de structuur van ons volleybal. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij de pijlers van de VVB. Ten slotte wordt ook de nodige aandacht besteed aan de ethische aspecten binnen onze sport, want die mogen niet verwaarloosd worden.